Wij zijn geopend volgens de RIVM richtlijnen, klik voor meer info

KOMFOVENT AUTOMATISCHE DRUKBALANSFUNCTIE

23 april 2021
Door de aanbevelingen van REHVA met betrekking tot het voorkomen van virusverspreiding op te volgen, introduceert KOMFOVENT de Pressure Auto Balance-functie.
De functie minimaliseert de overdrachtsratio van de afvoerlucht tot 0% en wordt handig wanneer kruisbesmetting niet is toegestaan.
In gebouwen met zeer strikte hygiënische eisen, zoals ziekenhuizen of andere medische faciliteiten, kunnen luchtbehandelingskasten met automatische drukbalansfunctie een aanzienlijke verbetering van de luchtkwaliteit betekenen.

Hoe werkt het?
Wanneer een KOMFOVENT LBK wordt besteld met de functie Auto-balansdruk, wordt een extra uitlaatluchtklep gemonteerd en wordt een druksensor (ΔP) geïnstalleerd.

De functie handhaaft een constant drukverschil tussen de toevoer- en afvoerluchtstromen in de LBK door de klepstand te regelen.
Het is zo gedaan dat de afvoerdruk (P2) lager is dan de toevoerdruk (P1) door een vooraf ingestelde waarde (bijvoorbeeld -25 Pa).
Een hogere druk duwt dus extra toevoerlucht door een warmtewisselaar of spoelsector (indien geïnstalleerd), zodat er geen vervuilde afgezogen lucht kan terugkeren naar het pand.

LBK-assortiment en bestellen
De automatische drukbalansfunctie kan worden besteld voor de VERSO Pro- en VERSO Pro2-serie.
Dit kan rechtstreeks vanuit de VERSO-selectiesoftware.

Zie in onderstaande video hoe de automatische drukbalansfuntie werkt:
 

Meer weten? Neem voor meer info contact op met onze afdeling techniek via telefoonnummer 0180-612500 of mail techniek@climadirect.nl